
Peynirli Pileli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet yufka
- 2 kalıp beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı soda
- 1 çay bardağı süt
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Peynirli Pileli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için materyalleri bir kabın içine alıyoruz güzelce karıştırıyoruz, yufkayı tezgaha serip sostan 2 yemek kaşığı alıp güzelce içine sürüyoruz.
- Alttan üst yanlışsız sıkıştırarak ortasını pike biçiminde bırakıyoruz, peynir ve maydanozu başka bir kabın içinde karıştırıp birer kaşık aralıklı formda koyuyoruz.
- Altta ve üstte kalan yufkaları üzerine kapatıyoruz, bıçak yardımıyla dolgulu yerlerden kesiyoruz.
- Karşıt çevirip tepsiye yerleştiriyoruz, sostan birer kaşık tekrar üzerine döküp, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
????????.