Peynirli Pileli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet yufka
- 2 kalıp beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı soda
- 1 çay bardağı süt
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Peynirli Pileli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için materyalleri bir kabın içine alıyoruz güzelce karıştırıyoruz, yufkayı tezgaha serip sostan 2 yemek kaşığı alıp güzelce içine sürüyoruz.
- Alttan üst yanlışsız sıkıştırarak ortasını pike biçiminde bırakıyoruz, peynir ve maydanozu başka bir kabın içinde karıştırıp birer kaşık aralıklı formda koyuyoruz.
- Altta ve üstte kalan yufkaları üzerine kapatıyoruz, bıçak yardımıyla dolgulu yerlerden kesiyoruz.
- Karşıt çevirip tepsiye yerleştiriyoruz, sostan birer kaşık tekrar üzerine döküp, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun
????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.