iltasyazilim
FD Üye
Şekerpare tarifi irmikli
Ramazan ayında tatlı olmadan sofraya oturamayanlar için çok hoş irmikli şekerpare tarifi Şerbetli tatlıları sevenler için vazgeçilmez olan Şekerpare Ramazan ayında yine ilk sıralarda…
İrmikli Şekerpare Malzemeleri
2 adet yumurta (1 adam başına üzerine ) 1 dere bardağı pudra şekeri 1 akarsu bardağı irmik 1 çay bardağı akışkan yağ 125 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 23 su bardağı un Şerbeti için;
3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 45 damla limon Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayalım oysa tatlı pişene değin şerbet soğusun Önce oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı derin bir kabın içine alın üstüne pudra şekeri, irmik ve değişken yağı ekleyip yoğurmaya başlayın
Un, kabartma tozunu ve vanilyayı son olarak ekliyoruz ve bitmiş yoğuruyoruz Olağan bir tabir olan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiysek ve hamurumuz ele yapışmıyorsa dürüst yoldayız demektir Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister oval şekil vererek yapışmayan bir tepsiye dizelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz Evvelden ısıttığımız 180 derece fırınde üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan 5 dk sonradan başka bi tepsiye aldığımız şekerparelerin üstüne soğuyan şerbeti döküyoruz *
Ramazan ayında tatlı olmadan sofraya oturamayanlar için çok hoş irmikli şekerpare tarifi Şerbetli tatlıları sevenler için vazgeçilmez olan Şekerpare Ramazan ayında yine ilk sıralarda…
İrmikli Şekerpare Malzemeleri
2 adet yumurta (1 adam başına üzerine ) 1 dere bardağı pudra şekeri 1 akarsu bardağı irmik 1 çay bardağı akışkan yağ 125 gram margarin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 23 su bardağı un Şerbeti için;
3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 45 damla limon Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlayalım oysa tatlı pişene değin şerbet soğusun Önce oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurtayı derin bir kabın içine alın üstüne pudra şekeri, irmik ve değişken yağı ekleyip yoğurmaya başlayın
Un, kabartma tozunu ve vanilyayı son olarak ekliyoruz ve bitmiş yoğuruyoruz Olağan bir tabir olan kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiysek ve hamurumuz ele yapışmıyorsa dürüst yoldayız demektir Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister oval şekil vererek yapışmayan bir tepsiye dizelim
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz Evvelden ısıttığımız 180 derece fırınde üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıktıktan 5 dk sonradan başka bi tepsiye aldığımız şekerparelerin üstüne soğuyan şerbeti döküyoruz *