iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Usulü Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*1 çay bardağı fındık içi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay bardağı irmik
*3 su bardağı un
*125 gram tereyağı
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Pastahane Usulü Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayın
Şekeri ve suyu tencere koyup 20 dakika kaynatıyoruz Limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın
Oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın Birinin sarısını üzerine ayırın Yumurta pudra şekeri ile çırpılır Sıvı yağ yumuşamış tereyağı ardından irmik, un, fındık, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek hamur yoğurulur Hamurun kıvamı kurabiye kıvamında olacak Minik parçalar koparıp resimde gördüğünüz gibi şekil verin tepsiye dizin Yumurtayı sürün çatal çekin 180 derece pişirin tatlı sıcak şerbet soğuk olucak
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta
*1 çay bardağı fındık içi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1, 5 çay bardağı irmik
*3 su bardağı un
*125 gram tereyağı
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Çeyrek limon
Pastahane Usulü Fındıklı İrmikli Şekerpare Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlayın
Şekeri ve suyu tencere koyup 20 dakika kaynatıyoruz Limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın
Oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın Birinin sarısını üzerine ayırın Yumurta pudra şekeri ile çırpılır Sıvı yağ yumuşamış tereyağı ardından irmik, un, fındık, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek hamur yoğurulur Hamurun kıvamı kurabiye kıvamında olacak Minik parçalar koparıp resimde gördüğünüz gibi şekil verin tepsiye dizin Yumurtayı sürün çatal çekin 180 derece pişirin tatlı sıcak şerbet soğuk olucak