
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı iri bulgur
- 3 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,kimyon
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır küp küp doğranmış soğan, yeşil biber ve kapya biber pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar da eklenip patlıcanlar pembeleşince salça ve baharatlar ek edilip domates ve sarımsak eklenir kapağı kapatılıp 5dk pişirilir.
- Son olarak bulgur ve suyu ek edilip suyu çekinceye kadar altı kısık halde kaynatılır. Afiyet olsun.