Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyhane Pilavı

Meyhane Pilavı
0
30

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
meyhane-pilavi.jpg

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 bardak pilavlık bulgur
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 3 adet köy biberi
  • 2 adet domates (küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1’er tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Kimyon ve pul biber
  • İsteğe bağlı kuru nane (ben eklemedim)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 2.5 bardak su
  • Süslemek için maydanoz

Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgur bolca yıkanır. Süzgüye alınır.
  2. Kuru soğan ince doğranır.
  3. Domates rendelenir.
  4. Tüm yazılı sebzeler küp şeklinde doğranır.
  5. Sarımsak, soğan biraz kızdırılmış zeytinyağa atılır.
  6. Rengi değişip yumuşayınca kimyon, karabiber, pul biber ve 1’er tatlı kaşığı salça eklenir.
  7. Üzerine kapya, yeşil biber ilave edilir.
  8. Biraz yumuşayan sebzelerin üzerine önce domatesler daha sonra yıkanmış bulgur ilave edilerek tahta kaşıkla tüm sebzeler çevrilir. Tuz atılır.
  9. Üzerine domates rendesi ve üstüne çıkana kadar sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
  10. Bu pilavın en büyük özelliği bol sebzeli ve hafif sulu olması.
  11. Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapılır.
Herkese afiyetler olsun.

????

Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt