Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 kaşık tereyağı
- 1 adet domates (Küp küp doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (Küp küp doğrayın)
- 1 adet kapya biber (Küp küp doğrayın)
- 3 bardak sıcak su
- 1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritin.
- İçine küp küp doğranmış soğanları ek edin, kavurmaya başlayın.
- Soğanlar kavrulunca biberleri ek edin, kavurmaya devam edin.
- Biberlerde kavrulduğunda domatesleri ekleyin, karıştırın ve kavurmaya devam edin.
- Salçayı ve bulguru ek edin.
- Ardından kaynar suyu ek edin yavaşça karıştırın, tuzu ve baharatları da ek edip, kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bulgurlar suyunu çekince ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.