elektronikci
FD Üye
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu tavaya alın kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15 -20 dakika kavurun, rengi değişmesin lütfen.
- Margarini farklı bir tavada eritin üzerine sıvı yağ ekleyin kavrulan unun üzerine dökün, 5 dakikada o denli kavurun.
- Daha sonra pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin 5 dakikada o denli kavurun, en küçük borcam kabının altına yağlı kağıt serin beklemeden sıcak sıcak dökün.
- Önce kaşıkla daha sonra altı düz bir çay bardağı ile sıkıca bastırın dikkatli olun dağılmasın tekrar kaşıkla düzleyin bıçakla isteğiniz hali verin bu süreçleri süratli yapın soğumasın ve dolapta 3 -4 saat bekletin bıçakla geçtiğiniz yerlerin üzerinden dikkatlice tekrar geçin üzerine pudra şekeri serpin servis edebilirsiniz afiyet olsun ????

Dolapta uzun müddet koruma edebilirsiniz bozulmuyor

Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı