Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saray Helvası

Saray Helvası
0
75

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler

• 2.5 su bardağı un
  • 7-8 kaşık pudra şekeri
  • 5-6 kaşık katı yağ (Eritilmiş)
  • 24 cm kare borcam

Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir tencereye unu alıyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz. Topak kalmaması için kavururken kaşıkla ezerek kavurmak kıymetli. Açık kahve rengine gelen unun altını kapatıyoruz.
  2. Erimiş tereyağı döküyoruz ve düzgünce yediriyoruz. Kum kıvamında olmalı. Çabucak akabinde pudra şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Ben 24 cm kare borcam kullandım. Karışımı borcama döküp subardağının altını kullanarak sıkıştırıp düzgün bir yüzey oluşturuyoruz. Düzgünce dilimleyip dolapta en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  4. Bu sefer yaptığım tanımda ben pudra şekerini tam yediremedim ???? beyaz topak görünüm bu yüzden. Kesinlikle ezerek karıştırmalısınız. Afiyet olsun ????‍????.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı İçin Materyaller 2.5 su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri125 gr tereyağı ya da margarinVanilya Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı Yapılışı Öncelikle tereyağını eritin, kenarda beklesin. Unu tavada on dakika boyunca güzelce kavurun, ancak elinizi hiç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un125 gram margarin2 yemek kaşığı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 paket vanilya Su bardağı ölçüsü 200 mlBorcam ölçüsü 22 cm) Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu tavaya alın kokusu çıkana kadar kısık ateşte 15...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Saray Helvası Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un2 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri1 adet vanilya Saray Helvası Tanımı Yapılışı 3 su bardağı unu, ocağın orta gözünde en kısık ateşte 25 dakika kavuruyoruz (Ocak daima en kısık ateşte olacak, un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Saray Helvası Tanımı İçin Materyaller 2,5 su bardağı un125 gram tereyağı yahut margarin4 yemek kaşığı pudra şekeri Saray Helvası Tanımı Yapılışı Unu bir tencerede altı kısık bir formda pembeleşinceye kadar kavurun. İçine erittiğimiz margarin yahut tereyağını ekliyoruz. Pudra şekerini de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un125 gram tereyağYarım su bardağı pudra şekeri Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu tavaya alıp ocağın altını kısalım. 15-20 dk karıştırarak kavuralım. Hafif rengi değiştiğinde ocağı kapatıp tereyağı ve pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt