Şanlıurfa Metodu Kıymalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
- 7 8 adet kuru soğan orta uzunluk
- 450 gr orta yağlı kıyma
- 200 gr kuyruk (Kıyma makinadan geçilmiş lezzetli olması için)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı Urfa kuru biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- İsterseniz 2 domates
- 2 kapta biber
- Yarım demet maydanoz da kullanabilirsiniz tabi ince ince elde doğramak kuralıyla ronda yahut robotta olmaz
- Nane
- Maydanoz
- Közlenmiş patlıcan
Şanlıurfa Yordamı Kıymalı Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuru soğanlarımızı yalnızca baş kısımlarını kestikten sonra ikiye ayıralım 1 kat soyalım asla kökünü kesmeyin yoksa soğanınız dağılır elde ince ince doğrayın robotta blendırde yapmayın su üzere olmasın diye.
- Soğanları bitirdikten sonra eti yağı ve başka gereçleri de ekleyip suyu da verip güzelce yoğuralım bu içten tam 20 lahmacun çıkıyor.
- Ben fırına gönderdim şayet gönderecek fırın yoksa 4,5 su bardağı un tuz suyla kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Açın servis tabağı büyüklüğünde içinizide elinizle yayın ve fırında pişirin. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.