Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun
0
54

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
ev-yapimi-lahmacun.jpg

Mesken İmali Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
  • 1 yaş maya
  • 8 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İçi için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1/2 (yarım) biraz fazla menemenlik konserve
  • (kışın yaptığımdan kullandım şayet yoksa 3 domates 5-6 biber kullanabilirsiniz )
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Mesken İmali Lahmacun Tanımı Yapılışı

1. Maya 1 bardak suyla açılır tuz eklenir.
  2. Ölçülü ve dikkatli formda un eklenir birinci olarak yarısını ekleyin suyla yoğurun ellerinizi sıvı yağla yağlayın.
  3. Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bi hamur olacak.
  4. Üzerini örtün mayalanmaya bırakın 20dk.
  5. İçi için soğanı robottan geçirin, maydanozu ince ince doğrayın.
  6. Gereçlerin hepsini karıştırın.Baharatlarını ekleyin.
  7. Mayalanan hamuru bezelere ayırın benim 21 bezem oldu.
  8. Bezeyi birinci açmaya başlayınca gereğince unlayın hamur yapışmasın servis tabağı büyüklüğünde ince açtım siz daha küçükte açabilirsiniz ancak kalın olmamasına dikkat edin.
  9. Açtığım bezeyi ahşap yuvarlak kesme/sunum tahtasına yerleştirip 1. 5-2 yemek kaşığı kıymalı harçtan yayıp sunum tahtasını hafif kaldırarak lahmacunu balık tavasına kaydırarak pişirmeye bırakıyorum.
  10. Balık tavasında kapağı kapalı yaklaşık 5 dk altı pişip kızarana kadar pişirdim.
  11. Tavada ki pişene kadar ben bir beze daha açıp hazırlıyordum tava hiç boş kalmıyordu.
  12. Pişen lahmacunları üst üste fakat kıymalı yüzler birbirlerine gelecek biçimde kapaklı bir tabağa yerleştirdim (kıymalı yüzlerin birbirine gelecek biçimde koymamın sebebi direkt üst üste koyarsanız kıymanın sıcağından lahmacunun altı hamur olur).
Bu tanımdan 17 lahmacun 4 lavaş çıktı.

Deneyecek olanlara afiyet olsun kolay gelsin.

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt