Mesken İmali Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 yaş maya
- 8 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 500 gram kıyma
- 2 kuru soğan
- 1/2 (yarım) bağ maydanoz
- 1/2 (yarım) biraz fazla menemenlik konserve
- (kışın yaptığımdan kullandım şayet yoksa 3 domates 5-6 biber kullanabilirsiniz )
- Tuz, karabiber, pulbiber
Mesken İmali Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Maya 1 bardak suyla açılır tuz eklenir.
- Ölçülü ve dikkatli formda un eklenir birinci olarak yarısını ekleyin suyla yoğurun ellerinizi sıvı yağla yağlayın.
- Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bi hamur olacak.
- Üzerini örtün mayalanmaya bırakın 20dk.
- İçi için soğanı robottan geçirin, maydanozu ince ince doğrayın.
- Gereçlerin hepsini karıştırın.Baharatlarını ekleyin.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırın benim 21 bezem oldu.
- Bezeyi birinci açmaya başlayınca gereğince unlayın hamur yapışmasın servis tabağı büyüklüğünde ince açtım siz daha küçükte açabilirsiniz ancak kalın olmamasına dikkat edin.
- Açtığım bezeyi ahşap yuvarlak kesme/sunum tahtasına yerleştirip 1. 5-2 yemek kaşığı kıymalı harçtan yayıp sunum tahtasını hafif kaldırarak lahmacunu balık tavasına kaydırarak pişirmeye bırakıyorum.
- Balık tavasında kapağı kapalı yaklaşık 5 dk altı pişip kızarana kadar pişirdim.
- Tavada ki pişene kadar ben bir beze daha açıp hazırlıyordum tava hiç boş kalmıyordu.
- Pişen lahmacunları üst üste fakat kıymalı yüzler birbirlerine gelecek biçimde kapaklı bir tabağa yerleştirdim (kıymalı yüzlerin birbirine gelecek biçimde koymamın sebebi direkt üst üste koyarsanız kıymanın sıcağından lahmacunun altı hamur olur).
Deneyecek olanlara afiyet olsun kolay gelsin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.