Tam malzemeleri ve talimatları öğrenmek için burayı okuyun.
İçindekiler:
- 1 su bardağı Tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı Ham Bal
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş keten tohumu
- ¼ çay kaşığı Tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ayran
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- Tereyağı
- Kavrulmuş keten tohumlarını alın ve ince bir toz haline getirin.
- Tüm malzemeleri bir kaseye ekleyin. Hamuru topaksız hale getirmek için sürekli karıştırın.
- Yapışmaz bir tava kullanın ve tereyağı ile iyice yağlayın.
- Tavayı orta ateşte ısıtın.
- Hamurdan bir kepçe dolusu hamur alın ve tavaya dökün.
- Hamuru eşit şekilde yaydığınızdan emin olun. Alttan hafif kahverengiye döndüğünde krepi çevirin.
- Diğer tarafını da pişirin. Krepi bir tabağa çıkarın.
- Tüm kreplerinizi aynı şekilde hazırlayın.
- Üzerine bal gezdirin ve biraz keten tohumu serpin. Üzerini dilediğiniz taze meyve ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.