Resimlerle profiterol Yapılışı Profıterolün resımlerle ayrı olarak görüntülü anlatımı profiterol nasıl yapılır Resimli profiterol tarifi Sevgili melekler, bu yazımızda derhal herkesin bayılarak yediği profiterol tatlısını evde evre aşama nasıl yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağızresimlerleprofiterolyapilisi5c4f335ebfb3falt 1548694362 1548694362 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f39973resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f39973 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f39973 Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gr margarin 3 adet yumurta Kreması için 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1,5 dere bardağı şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri İçin 1 paket hazırlanmış çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata id Hazırlanışı Minik bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek adamakıllı karıştırın 23 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin Hamur birazcık dinlendikten sonradan 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada kayda değer bir teferruat var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden öteki yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura ayrıntılarıyla yedirdikten sonra yapışık bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım azıcık sıkıcı oluyor ama hamurun kabarması için ayrıntılarıyla karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin 1548694362 1548694362 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f6d7e5resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f6d7e5 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f335f6d7e5 Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm boşluk bulunmasına uyarı ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın 1548694362 1548694362 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f33601076fresimlerleprofiterolyapilisi5c4f33601076f resimlerleprofiterolyapilisi5c4f33601076f Daha evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana değin takriben 40 dakika pişiriyorsunuz 1548694362 1548694362 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f336053096resimlerleprofiterolyapilisi5c4f336053096 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f336053096 pişer pişmez fırından çıkarmayınızki yayılmasınlar azıcık sogumasını beklıyelim Hamurlar piştikten daha sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek veya varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin 1548694362 1548694362 resimlerleprofiterolyapilisi5c4f336057d2fresimlerleprofiterolyapilisi5c4f336057d2f resimlerleprofiterolyapilisi5c4f336057d2f Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üstüne çikolata sosunu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin Afiyet olsun Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz Çikolatayı ısıya dayanıklı bir vahşi koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.