Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
46

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
profiterol-10.jpg

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol kreması için;
  •  2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema
Üzeri için
  •  1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak; profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
  2. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
  3. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir yer var buna dikkat edelim yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
  4. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olmalısınız. Ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
  5. Yumurtaları yedirdikten sonra, hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat edelim.
  6. Daha önceden ısıttığımız 150 derece fırına hamuru verin üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz.
  7. Profiterol kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
  8. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpalım kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
  9. Profiterolün  pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  10. Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun ❤❤.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt