
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet)
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema
- 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak; profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
- Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir yer var buna dikkat edelim yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın.
- Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olmalısınız. Ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor.
- Yumurtaları yedirdikten sonra, hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat edelim.
- Daha önceden ısıttığımız 150 derece fırına hamuru verin üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz.
- Profiterol kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın soğuduktan sonra kremayı ekleyip çırpalım kremayı profiterol hamurlarına dolduralım.
- Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
- Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun ❤❤.