Renkli Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- Yoğurduğumuz hamur (Portakal büyüklüğünde)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Su ve susam
- Yumurta sarısı
- 1 kaşık sıvı yağ
- haş haş
Renkli Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt su şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk bekleyin. Müddet sonunda yağ, un ve tuzu ekleyip, yoğurun. (Kıvamı ınstagramımdaki görüntüdeki üzere olsun)
- Yoğurma sürecinden sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayırın. Ayırdığımız hamura un ve kakao ekleyip yoğurun ve hamurlarınızı en az 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurunuzun havasını alın ve her bir poğaça için uç kesim olacak formda ceviz büyüklüğünde ayırın.
- Rulo formu verip örgü yapın hamurdan ve üzerini örtüp öteki hamura geçin.
- Elde ettiğiniz poğaça sayısı kadar kakaolu hamurunuzu modüllere ayırın ve rulo formu verip, evvel suya (İçme suyu) sonra susama bulayım ve poğaçalarınızın üzerine koyun.
- Mutfak makasıyla birer parmak ortayla kesip bir sağa bir sola uclarını yayın. Görseldeki üzere yumurta sarısı sürün ve 220 derecede pişirin. Afiyet olsun???? tanımların görüntülü üretimini instagram sayfamdan bakabilirsiniz.