Püf Noktalarıyla Fırında Tavuk Kızartma (Videolu) Tanımı İçin Gereçler
- Büyük uzunluk bütün tavuk
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım limon suyu
- 3 adet patates
- 3 adet soğan
Püf Noktalarıyla Fırında Tavuk Kızartma (Videolu) Tanımı Yapılışı
- Tarife evvel tavuğumuzun sosu ile başlayalım. Derince bir kaseye 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve.
- Yarım limon suyu alınır ve uygunca çırpılır. Tezgaha tüm tavuk alınır butlarından ve kanatlarından elimizle ayıralım.
- Daha sonra ister kol gücüyle ister et döveceği ile tavuğumuzun her tarafına baskı uygulanır hafif yassı hale gelene kadar ezilir.
- Bıçak yardımıyla sırtına göğsüne but ve kanat ortalarına çok derin olmayacak kesikler atılır. Bu süreçler sosumuzun tavuğumuza yeterlice geçmesine ve daha yumuşak pişmesine yarayacak.
- Sosumuzu masaj yapar üzere tavuğumuzun her tarafına güzelce yedirelim. Vaktiniz varsa 1-2 saat marine için dinlendirelim.
- Patates ve soğanlar iri iri dilimlenir. Sosumuzun geri kalanı ile patates soğanlarımız güzelce ovulur. Geniş bir fırın tepsisine tavuk ve patateslerimiz yerleştirilir.
- Ben tenekede tavuk aparatı kullandım. Böylelikle tavuğu çevirmeye gerek kalmadan her tarafı nar üzere kızarıyor.
- Tepsimizi evvelden ısıtılmış 190 derece fırına sürelim. Benim fırınımda 1 saatte pisti. Düzgünce kızaran tavuk ve patateslerimizi fırından alıp servis yapabiliriz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.