Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1-2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
Fırında Tüm Tavuk Ve İç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye yağlarımızı alalım, soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp biraz kavuralım .
- Salçalarımızıda ilave edip biraz daha kavuralım.
- Pirinçleri ilave edip tuzunu ve baharatlarını atıp iki su bardağı sıcak suyu ilave edip kapağını kapatalım.
- Pilavın yarısını başka bir kaba aktarıp tencerede kalan pilava da bir su bardağı kadar tekrar sıcak şu ekleyip pişirelim.
- Tavuğun sosu için malzemeleri karıştırıp bekletelim.
- Temizlemiş olduğumuz tüm tavuğumuzun içini ayırdığımız pilavla dolduralım ve tavuğumuza sosumuzu sürelim.
- 200 derecede yaklaşık 1 saat kadar alt üst ayarda pişirelim.
- Pişen pilavımızı geniş bir tepsiye veya borcama alalım .
- Üzerine pişen tavuğumuzun yağını dökelim ve tüm tavuğumuzuda pilavımızın üzerine koyalım.
- Arzuya göre pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz atabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.