Portakallı Soslu Kremşanti Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Soslu Kremşanti Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için 3 yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz.
- Çırpma süreci bitikten sonra 180 derecelik fırına yağlanmış borcamımızı sürüyoruz.
- Kek fırındayken bir yandan 1 su bardağı soğuk sütümüzü krem şantimizle çırpıp hazır edip buzdolabına koyalım.
- Kekimiz fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca üzerine 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz ve süt çekince krem şantiyi sürüp buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ardından 2 su bardağı sıkılmış portakal suyumuzu küçük bir tencereye alıp içine 2 yemek kaşığı nişastayı ve şekeri ekleyip çırpma teliyle çırpıp göz göz oluncaya kadar kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan portakal sosumuzu dinlenmiş kekimizin üzerine eşitçe sürüp tamamlıyoruz.
- Üzerine küçük portakal dilimleri ile süsleyebiliriz. Soğuk havalarda içimizi ısıtıcak hoş bir tatlı afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.