
Tam Mevsimi Portakallı Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 tane yumurta
- 7 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı (200ml) un
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 tane orta uzunluk portakal
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım limon
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 kahve fincanı sade ufatılmış kek
- 1 kahve fincanı ıspanaklı ufatılmış kek
- Bu keklerin ikisinde dileğe bağlı
- Yarım portakal
- 2 tane muz
Tam Mevsimi Portakallı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için; evvel yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Sütü, sıvı yağı koyup. Tekrar çırpalım.
- Kalan gereçleri koyup, tekrar güzelce çırpıyoruz. Kekimizden bir çay bardağı kadar ayırıyoruz.
- Ayırdığımız kekemize bir yemek kaşığı un ve bir çay kaşığı zerdeçal koyup, karıştırıyoruz. Bu kekemiz biraz katı oluyor.
- Yağlı kâğıt koyduğumuz fırın tepsisine yaptığımız zerdeçallı keki buzdolabı poşetine koyup, tepsiye uzun şeritler çekiyoruz. İnce olursa daha düzgün olur.
- Öbür kekimizide dikkatlice tepsimize döküp. 160 derece fırında hafif pembeleşince çıkarıyoruz.
- Fırından çıkarınca sıcakken yağlı kağıdıyla birlikte çabucak rulo yapıyoruz.
- Portakal kreması için; portakalları güzelce sıkıyoruz. Gereçleri koyup, ocağa koyuyoruz. Devamlı karıştırıyoruz. Yoğunlaşınca blendırle yeterlice çırpıyoruz.
- Kekimizi açıp, portakal püremizi kekimize yayıyoruz.
- Bu ortada kremşantimizi yapıyoruz. Toz kremşantiye sütü katıp, uygunca yoğunlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Kremşantinin yarısını kekimizin orta kısmına ince bir kat sürüyoruz.
- Kekimizin kenar kısmına muzumuzu koyup. Sıkıca rulo yapıyoruz. Buz dolapta iki saat kadar dinlenen.
- Kekimizin üzerine kalan kremşantiyi sürüp kalan keklerimizle portakalla süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet sıhhat olsun
????