Portakal Düşü Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- 3-4 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 6 adet portakal
- Pudra şekeri
Portakal Düşü Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ???? manzara ve tadı kusursuz bir kek tanımı ile geldim ????.
- Öncelikle benim portakallarım baya küçüktü 6 adet kullandım kabuklarını güzelce soyduktan sonra yağlı kağıdı ıslatıp kelepçeli kalıba yerleştirdim.
- Ardından portakalları güzelce dizelim. Artık sıra keki yapmaya geldi.
- Yumurtaları şeker ile güzelce çırpıyoruz bu sırada portakal kabuğu rendesi be vanilyayı da ekliyoruz.
- Açık sarı olup güzelce köpürdüğü an sıvı yağ ekliyoruz.
- Yoğurdu ekliyoruz.
- Portakal suyunu ekliyoruz.
- Kontrollü halde unu ek edip üzerine kabartma tozunu ve tarçını ekleyelim.
- Harcımızı yağlı kağıt serilmiş portakal dilimleri yerleştirilmiş kelepçeli kalıbımıza dökelim.
- 150 derece fırında içini çekene kadar pişirelim.
- Kek güzelce piştikten birinci sıcağı gittikten sonra kelepçeden çıkaralım.
- Portakal dilimleri üste gelecek halde zıt çevirip üzerine pudra şekeri ilave edelim.Umarım beğenirsiniz deneyenlere afiyet şifa olsun ????????Not. Portakallarım hafif ekliydin kekim daha hoş oldu ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.