Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Soslu Kek

Portakal Soslu Kek
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
portakal-soslu-kek.jpg

Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • 2.5 su bardağı un
Sosu için;
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtayı şekerle düzgünce çırpıyoruz akabinde sıvıları ekliyoruz yani sıvı yağ, süt, portakal suyunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Rendelenmiş portakal kabuğu ve zerdeçalı ek ediyoruz.
  3. Bu karışıma unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  4. Not: un kabartma tozu ve vanilya kesinlikle elenmeli.
  5. Kekimizi yağlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim 180 derece fırında pişirelim.
  6. Sosumuz için tencereye portakal suyu ve şekeri alarak yeterlice karıştıralım akabinde nişasta ekleyerek güzelce karıştırın ve kaynatın.Soğumaya bırakın.
  7. Soğumuş olan keke soğumuş olan sosumuzdan dökelim ve servis yapalım ????.
Not: ben nişasta dan silme bir kaşık kullandım hafif sıvı oldu kekin üzerine sos gezdirerek servis yaptım????.

Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt