Portakal Düşü Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- 3-4 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 6 adet portakal
- Pudra şekeri
Portakal Düşü Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ???? manzara ve tadı kusursuz bir kek tanımı ile geldim ????.
- Öncelikle benim portakallarım baya küçüktü 6 adet kullandım kabuklarını güzelce soyduktan sonra yağlı kağıdı ıslatıp kelepçeli kalıba yerleştirdim.
- Ardından portakalları güzelce dizelim. Artık sıra keki yapmaya geldi.
- Yumurtaları şeker ile güzelce çırpıyoruz bu sırada portakal kabuğu rendesi be vanilyayı da ekliyoruz.
- Açık sarı olup güzelce köpürdüğü an sıvı yağ ekliyoruz.
- Yoğurdu ekliyoruz.
- Portakal suyunu ekliyoruz.
- Kontrollü halde unu ek edip üzerine kabartma tozunu ve tarçını ekleyelim.
- Harcımızı yağlı kağıt serilmiş portakal dilimleri yerleştirilmiş kelepçeli kalıbımıza dökelim.
- 150 derece fırında içini çekene kadar pişirelim.
- Kek güzelce piştikten birinci sıcağı gittikten sonra kelepçeden çıkaralım.
- Portakal dilimleri üste gelecek halde zıt çevirip üzerine pudra şekeri ilave edelim.Umarım beğenirsiniz deneyenlere afiyet şifa olsun ????????Not. Portakallarım hafif ekliydin kekim daha hoş oldu ????????.