Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 + çeyrek su bardağı süt (250ml)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya (Kuru maya da olur)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- İsteğe nazaran iç harç kullanabilirsiniz (Ben patates kullandım)
- 1 yumurta sarısı
Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, şeker ve yaş mayayı yoğurma kabına alalım ve maya çözülene kadar karıştıralım.
- Daha sonra sıvı yağ, yumurta akını ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Unu yavaş yavaş ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. (poğaçalarda hamur birazcık cıvık olursa daha hoş kabarır)
- Üzerini streçleyip 30 dakika kadar dinlendirelim.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha un serpip hamurumuza iç harcımızı koyalım ve istediğimiz biçimi verelim.
- Tüm hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 20dk kadar da tepside mayanlandıralım.
- Evvelden ısıttığımız 190derecelik fırında kızarana kadar pişirelim (Fırınımız kızgın olmasın yoksa mayası söner) afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.