Maden Sulu Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Instant kuru maya
- 2 adet yumurta akı
- Aldığı kadar un
- 2 adet yumurta sarısı
- Beyaz peynir
Maden Sulu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Hamuru için olan tüm materyaller karıştırılır.
- Yumuşak bir hamur yoğurulur, ele hafif yapışan hamur elde edilir.
- Biraz sıvı yağ ile hamur toparlanır.
- Kabın kapağı kapatılıp mayalanması için beklenir.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- İçine peynir konup kapatılır. Ben hamurun bir kısmıyla açma yaptım.
- O da tabak büyüklüğünde açılır, üzerine bir çay kaşığı kadar eritilmiş tereyağı sürülür.
- Hamur fotoğraftaki üzere rulo formda sarılıp iki ucu birleştirilir.
- Biçim verilen hamurlar tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 20 dk tepsi mayası için bekletilir.
- Daha sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.