Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket(42gr) yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (kıvama göre az veya fazla olursa azar azar ekleyeniz.)
- Peynir
- Maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu veya beyaz küncü (isteğe bağlı)
Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, şekeri ,mayayı bir kaba alarak karıştıralım.
- Sıvı yağı, yumurta ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Yavaş yavaş unumuzu ekleyip yoğuralım.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzerine bir bez örtülerek yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Tezgaha hafif bir un serperek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve acıyoruz.
- İsterseniz oklava ile isterseniz avucunuzda açabilirsiniz.
- Açtığımız hamurun içine harcımızı koyup hafif yağlanmış tepsimize alıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu da sürdükten sonra 20 dk tepsi mayalanması için bekletip ardından 180 derece fırına atıyoruz.
Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.