Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram eritilmiş tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Rendelenmiş domates yahut salça
- 2-3 yemek kaşığı ketçap
- Kekik
- Kaşar peyniri
- Sosis
- Sucuk
- Mısır (istediğiniz malzemeler)
Pizza Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık su, süt, şeker ve mayayı kaba alın karıştırın mayayı eritin.
- Sonra öteki materyalleri de ekleyin unu azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olsun. 1 saat mayalandırın.
- Hamuru unlayarak istediğiniz biçimde açın tencere kapağıyla da form vere bilirsiniz yada tepsiye de açabilirsiniz.
- Sosu sürüp daha sonra gereçleri ekleyin.
- Kalın bir hamur isterseniz tüm hamurla tepsiye açın.
- İnce isterseniz hamuru ortadan bölüp iki tepsiye de bölüştürebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.