Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
Pizza Tanımı Yapılışı
- Su, süt ve mayayı kaba alın ve karıştırın şeker, tuz ve sıvı yağınıda ekleyin karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyin güzelce yoğurun (Yumuşak bir hamur olacak)
- Hamuru yoğurduktan sonra hava almayacak formda kapatın ve 40 dakika mayalanmasını bekleyelim bu ortada sosunu hazırlayalım bir tencere yahut tavada sosu hazırlayalım.
- Evvel salçayla yağı biraz kavuruyoruz sonra suyunu ekleyip baharatlarınıda ekliyoruz biraz kaynatalım kâfi hamurumuzu mayalandıktan sonra tekrar yoğuralım ve 3 bezeye bölelim (3 orta uzunluk pizza oluyor)
- Bezeleri tek tek merdaneyle açalım hamuru tepsimize koyup tepsiye elimizle yayalım ve hamuru çatalla her yerini delelim ki kabarmasın.
- Daha sonra sosunu üzerine gezdirelim kaşar hariç materyallerinizi koyun evvelce ısıtılmış 180 derecede pişirin (Ben kaşarını pizza pişince koyuyorum kurumasın diye kaşar eriyince çıkarıyorum fırından). 
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.