Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek
0
87

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pirasali-borek.jpg

Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 küp şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
Hamurun ortalarına sürmek için:
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
İç gereci için:
  • 3 adet pırasa
  • 2 kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (Acı yakışıyor)
  • 1 adet yumurta (Şart değil)
  • Su bardağı ölçüsü 200 ml

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için ılık su, maya ve şeker karıştırılır, un ve tuz eklenir; ele yapışmayacak formda bir hamur yoğrulur. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  2. Hamur mayalanırken, tavaya aldığımız sıvı yağda ince doğranan pırasa ve soğan yumuşayana kadar kavrulur.
  3. Tuz, pul biber ve karabiberi eklenir. Tavanın altını kapattıktan sonra 1 yumurta kırılır, yumurtanın sıcaklık tesiriyle pişmemesi için süratlice karıştırılır.
  4. Mayalanan hamur 12 bezeye bölünür, birinci beze açılır sıvı yağ ve tereyağı karışımından sürülür; 2. Bezeye de yağ sürülür ve başkasının üzerine kapatılır. 3. Beze de açılır, üzerine kapatılır; bu bezeye yağ sürülmez.
  5. Öbür bezeler de tıpkı halde üçerli kümeler halinde hazırlanır. Bu süreç bitince birinci 3’lü küme alınır, açılabildiği kadar ince açılır. (Bezeler yağlandığı için çok kolay açılıyor)
  6. Hamurun uç kısmına iç materyali konur ve rulo yapılır. Yağladığımız fırın kabına (büyük yuvarlak borcam ebatlarında) kol böreği olacak formda orta kısımdan itibaren yerleştirilir.
  7. Başka bezeler de tıpkı formda hazırlanır, tepsidekilerin etrafına dizilir. Bu süreçler bitince artan yağdan böreğin üzerine sürülür, 180 derecede ısınmış fırında altı, üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Kıymalı Boşnak Böreği (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un1,5-2 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı tuz İç harcı için; 500 gram pırasa200 gram kıyma1 soğan1 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo pırasa250 gr kıyma1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pulbiber Hamur için; 1 kilo unTuzYarım paket kabartma tozuSu (Yumuşak bir hamur olacak) Ortalarına sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller 3 adet pırasa1 bağ taze soğan1 bag maydanoz200 gr tuzlu lor peynir1,5 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı pul biber Sosu için 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta Hamuru için 6 su bardağı un1,5 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Sosu için; 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 kilo kadar pırasa3 adet soğan1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller Hamur için: 2,5 bardak su1,5 kaşık tuzAlabildiği kadar unBezeleri açmak için de un Başka materyaller: 3-4 kalın pırasaTuz ( pırasa için)1 kase zeytinyağı yahut sıvı yağ Pırasalı Börek Tanımı Yapılışı Pırasayı dörde yahut altıya bölerek ince ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt