Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Börek

Hoş geldin! cvgl28 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Pırasalı Börek
0
58

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pirasali-borek.jpg

Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo pırasa
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Hamur için;
  • 1 kilo un
  • Tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Su (Yumuşak bir hamur olacak)
Ortalarına sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Böreğimizi yapmaya hamur ile başlayalım.
  2. Un ,tuz ,su ve kabartma tozunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru yarım saat dinlendirin.
  4. O ortada iç harcını hazırlayalım. Pırasaları yıkayıp ince doğrayalım .
  5. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağı tavaya alıp kavuralım .
  6. Akabinde kıymayı ekleyip karıştıralım.
  7. Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra pırasayı ekleyelim .
  8. Tuz ve baharatları ekleyip bir müddet kavurup ocaktan alalım soğusun.
  9. Hamuru küçük bezeler yapalım.
  10. Tabak büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayalım 4 kat olacak halde üst üste koyalım .
  11. Yağlı bezeleri birinci 4 bezeyi tepsiyi yağlayıp yerleştirelim .
  12. Tepsinin içinde elimizle büyütelim içine pırasalı harcı koyalım başka 4 bezeyede birebir süreci uygulayın.
  13. Üzerine birşey sürmeye gerek yok yağlı oldukları için böreğimizi kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
  14. Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim çok lezzetli bir tanım.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt