
Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo pırasa
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 kilo un
- Tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Su (Yumuşak bir hamur olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Böreğimizi yapmaya hamur ile başlayalım.
- Un ,tuz ,su ve kabartma tozunu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- O ortada iç harcını hazırlayalım. Pırasaları yıkayıp ince doğrayalım .
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağı tavaya alıp kavuralım .
- Akabinde kıymayı ekleyip karıştıralım.
- Salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra pırasayı ekleyelim .
- Tuz ve baharatları ekleyip bir müddet kavurup ocaktan alalım soğusun.
- Hamuru küçük bezeler yapalım.
- Tabak büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayalım 4 kat olacak halde üst üste koyalım .
- Yağlı bezeleri birinci 4 bezeyi tepsiyi yağlayıp yerleştirelim .
- Tepsinin içinde elimizle büyütelim içine pırasalı harcı koyalım başka 4 bezeyede birebir süreci uygulayın.
- Üzerine birşey sürmeye gerek yok yağlı oldukları için böreğimizi kesip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .
- Fırından çıkınca üzerini pak bir bezle örtüp dinlendirelim çok lezzetli bir tanım.