Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet maden suyu
- 1 küçük demet maydanoz
- 250 gram lor peynir
- Kaşar peyniri
Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
- Sodalı peynirli börek tanımının yapılışı.
- Sodalı peynirli börek için birinci olarak yufkaları tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tepsiyi yağladıktan sonra birinci yufkayı seriyoruz. Yufkanın kenarları tepsinin dışına sarksın.
- İçine yumurta süt ve sıvı yağ karışımından 3-4 yemek kaşığı döküp her yerine sürüyoruz.
- Sonra ikinci ve üçüncü yufkaya da birebir şeyi yapıyoruz.
- Lakin bu yufkalar dışa sarkmasın büyük gelirse yufkanın yarısını bölüp kullanabilirsiniz.
- Üçüncü yufkadan sonra iç harcımızı büsbütün serpiştiriyoruz her yanına.
- Sonra kalan 2 yufkayı da üstüne kapatıyoruz ve kalan sosu üstüne döküyoruz.
- Böreğimizi pişmeye hazırlıyoruz, böreğimizi dilimliyoruz.
- Dilimledikten sonra maden suyumuzu üstüne döküyoruz.
- Yarım saat-bir saat dinlendirdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. (isteğe nazaran çörek oto serpilir).
- Tepsiyi fırına sürüyoruz, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kırk dakika ortası kızartılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.