Peynirli Tepsi Böreği (Sodalı Soslu) Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet yufka
- 1 tabak rendelenmiş peynir
- Bir tutam maydanoz
- Pul biber
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Sade soda
- Susam, çörek otu
Peynirli Tepsi Böreği (Sodalı Soslu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos gereçlerini bir kasede karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayalım. (dikdörtgen tepsi, borcam da olur).
- Birinci yufkalı tepsiye düz formda yerleştirip dışta kalan kenarlarını içine hakikat büküp yerleştirelim. (en alt tabanı düz olması için).
- Ortasına eşit halde sostan sürüyoruz.
- İkinci yufkayı işe büzüştürerek yerleştiriyoruz sostan eşit halde sürüyoruz.
- Üçüncü katını da büzüştürüp hazırladığımız bir tabak peynirimizi eşit biçimde yerleştiriyoruz.
- Yalnızca 3. Katına peynir katına sostan sürmüyoruz.
- Dördüncü katını da büzüştürüyoruz ve sostan sürüyoruz.
- En son katını büzmeden dışta kalan kenarlarını içe alta gelecek biçimde düzleyip sosunu sürüp eşit biçimde dilimliyoruz.
- Sodayı yavaş yavaş her yerine döküyoruz.
- 1 gece evvelden yapıp sodalı formda dinlendirirseniz daha hoş olacaktır.
- En son üzerine çörek otu atıp evvelden ısıtılmış fırında 180 derece de 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.