Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 lı hazır yufka
- 500 grm peynir ( peynir tuzsuz ise tuz ekleyebilirsiniz )
- 1 demet maydanoz
- Bir tutam çörek otu kullanabilirsiniz eğer maydanoz sevmiyorsanır
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 tane sade soda suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu isteğe bağlı
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle peynir harcını ve sosunu hazırlayalım.
- Fırın tepsinizin içine pişirme kağıdını alalım, içine yufkanın birinci katını açalım ama kenarları dışarda olacak şekilde olsun.
- Sosumuzla yufkayı iyiyice soslayalım ikinci yufkayı soslayı açalım, yufkanın hepsi tepsinin içinde olacak şekilde olsun.
- Peynirin yarısını iyice yufkanın bütün her yerine gelecek şekilde dağıtalım ilk sosladığımız yufkanın kenarlarını peynirin üstüne alalım, iki sosladığımız yufkayla peynirin üzerini kapatalım.
- Kalan peyniri yufkanın üzerine heryere gelecek şekilde dağıtalım.
- Son kat yufkaları soslayalım peynirin üzerini yufkayla kapatalım.
- Artan sosu gezdirerek dökelim fırça yardımıyla dağıtalım .
- Üzerini streç filim ile kapatalım.
- Buzdolabına alalım iyice dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında ne zaman pişirmek istiyorsanız o zaman üzerine yoğur sürelim ve susam,çörek otu septikten sonra pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: lütfen bir gün önceden böreği hazırlayıp bekletelim daha lezzetli oluyor piştikten sonrada üzerini örter sıcakken dinlendirirseniz daha iyi olur
Sodalı Peynirli Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.