Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Pide

Peynirli Pide
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Peynirli Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için;
  • Kaşar peynir
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta
Fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabının içine ılık su, ılık süt ve maya konur. Hoş bir formda karıştırılır. Sonra şeker, tereyağı ve tuz eklenir. Tekrardan güzelce karıştırılır.
  2. İçine denetimli bir biçimde yavaş yavaş alabildiğince un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edilince pak bir bezle üstü örtülür. 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Hamur mayalanırken iç harç hazırlanır. Geniş bir kabın içine rendelenmiş kaşar peynir, ufalanmış beyaz peynir ve ince ince kıyılmış maydanoz eklenir ve güzelce karıştırılır.
  4. Hamur mayalandıktan sonra 12 eşit bezeye bölünür. Sırasıyla bezeler alınır, unlanır ve merdane ile açılır. Pide biçimi vereceğimiz için hamurumuz uzunlamasına açılır.
  5. Pişirmeye yapacağımız tepsinin uzunluğuna gelince içine peynirli harçtan konur ve daha sonra her kenarı içeri yanlışsız katlanır ve katlanan kenarlar ortada birleştirilir. Tepsiye aralıklı bir biçimde dizilir. Burada çok sık yapmamak gerekir yoksa pideler yapışır.
  6. Daha sonra üzerlerine yumurta sürülür. Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında üstü ve altı güzelce kızarana kadar pişirilir.
  7. Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak tereyağı sürülür. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Peynirli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Ve Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler Pidenin iç materyali için; Yarım kilo kıyma1 adet domates1 adet kapya biber2 tane yeşil biber1 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı ucu ile tuz1 tatlı kaşığı kara biber1 tatlı kaşığı pulbiberYarım çay bardağı sıvı yağ(Domates biberlerleri rondodan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Peynirli Pide (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Hamur İçin 2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (200 ml) İç Harcı İçin 200 gram az yağlı peynir4-5 sap maydanoz1 tutam kaşar (İsteğe başlı)2 yemek kaşığı sıvı yağ kenarlarına sürmek için Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yumuşak Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler 1 tatlı kaşığı maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 bardak ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağ3 su bardağı un Üzerine; 1 adet yumurta sarısı1 yemek kaşığı süt İçi İçin; Beyaz peynirKaşar peynir Yumuşak Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Mis Üzere Kokusu İle Mesken İmali Peynirli Pide Tanımı İçin Materyaller ️İç harcı için; ️ 3 adet kuru soğan️1-2 kol yeşil taze soğan️2 bağ maydanoz️2 adet domates️2 büyük dilim peynir️2 kase çökelek denetimli bir halde️1 çay kaşığı pul biber️1 yemek kaşığı toz kırmızı biber️1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; (su bardağı ölçüsü 200 ml) Yarım su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su1 çorba kaşığı kuru maya2 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un (yine de kontrollü konulmalı) İç harcı için; 500 gram orta yağlı kıyma2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt