
Yumuşak Peynirli Pide Tanımı İçin Gereçler
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 bardak ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
Yumuşak Peynirli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba maya ,şeker, ılık sütünüzü alalım.
- Karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı unu ekleyelim .
- Tahta kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Kalan yavaş yavaş ekleyelim yumuşak hamur elde edelim.
- Oda ısısında yarım saat 45 dk mayalandıralım .
- Bezelere ayıralım.
- Bezeleri uzunlamasına açalım.
- Peynir sürelim.
- Katlanan kısımlarını alta çevirelim.
- Yumurta sarısını, sütü üzerine sürelim 200 derecede fırında pişirelim.