Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği)

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği)
0
103

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 5 su bardağı un
İç harcı için
  • 250 gram beyaz ve lor peyniri karışımı
Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 orta uzunluk çay bardağı yoğurt
  • 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz,susam,çörek otu

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  2. Üzerine yumurta beyazı,tuz ve yağı ek edelim .
  3. Üzerine unu yavaş yavaş dökerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini kapatalım sıcak ortamda 1 saat beklesin hamur güzelce kabarınca dizmanayı yapmak için hamuru hafif unlanmış tezgaha alalım.
  5. Elimizle toparlayalım.
  6. 4 modüle bölelim ve ceviz den biraz büyük bezeler yapalım.
  7. Hamurun elimize yapışmaması için hafif unlayarak bezeleri tamamlayalım.
  8. Fırın tepsisini yağlayalım.
  9. Bezeyi elimizle hafif bastırıp peynir harcından içine alalım ve tekrar yuvarlayıp kapattığımız yer alta gelecek halde tepsiye çok az aralıklarla dizelim.
  10. Bezelerin hepsini bitirince parmak ucunu sıvı yağa batırıp bezelerin üzerine basalım.
  11. Tepsinin üzerine bir tepsi kapatarak 20 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  12. Üzerine sürmek için yumurta sarısı,yoğurt ,tuz ve yağ karışımını güzelce çırpalım kaşıkla dizmananın üzerine dökelim ve fırça yardımı ile her yerine sürelim.
  13. Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  14. 200 derecede evvelden ısınmış fırında istediğimiz üzere kızarınca fırından alalım. Efsane lezzet peynirli dizmana böreğimiz soğuyunca servise hazırdır.Afiyet olsun:)).

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Dizmana Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 3 su bardak ılık su1 paket indensit maya1,5 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İçi için 1 yemek tabağı lor peynir3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biberGöz kararı tuz Üzeri için 1 kase yoğurt1 yumurta Dizmana Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı İçin Materyaller 1,5 su bardağı su ılık olacak1 su bardağı süt ılık olacak (Süt kullanmak istemiyorsanız 2,5 su bardağı su kullanabilirsiniz)1 çorba kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya yoksa yarım paket yaşmaya5 yada 6 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Göçmen Böreği Dızmana Pamuk Gibi Yumuşak Tarifi İçin Malzemeler 1 paket yaş maya1 su bardağı yoğurt1 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (Un miktarı yoğurdun sulu olması ve unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir) Arası için; Beyaz peynir Sosu için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Dızmana Göçmen Böreği Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya1 yumurtanin beyazı (sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un İç harcı için İsteğinize göre ben kaşar loru ve maydanoz Üzeri sosu için 3 yemek kaşığı yoğurt1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Dızmana (Göçmen Böreği) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı zeytinyağı1 paket kuru maya4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sosu için; 5 yemek kaşığı kaymak5 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta1 su bardağı süt (kıvamına nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt