Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı su ılık olacak
- 1 su bardağı süt ılık olacak (Süt kullanmak istemiyorsanız 2,5 su bardağı su kullanabilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya yoksa yarım paket yaşmaya
- 5 yada 6 su bardağı un denetimli olun herkeste birebir gitmeyebilir
- Peynir
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
Efsane Göçmen Böreği Orjinal Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir ekmek hamuru yapıyoruz, dızmana hamuru bir poğaça hamuru değil bir ekmek hamurudur.
- Öncelikle genişçe bir kabın içine su, süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim.
- Daha sonra sonuncu bardağı da ekleyip, hamurumuzu masaya alıp 4,veya 5 dakika kadar yoğuralım ve streç sinema hamurumuzun üstüne geçirip ılık bir ortamda bekletelim.
- Başka yandan, peynirimizi hazırlayalım ve sos gereçlerimizi genişçe bir kaba alıp çırpalım.
- Mayalanan hamurumuzu modüllere ayıralım, fotoğraftaki üzere uzun şeritler halinde açıp ortasına peynir yerleştirip, uçlarını kapatalım, çok sıkışık kapatmayalım ki sosu içine girsin.
- Fotoğraftaki üzere bıçak yardımıyla modüllere bölüp tepsiye çok yanyana gelmeyecek halde dizelim. 20 dakika daha üstüne bir bezle kapatıp mayalandıralım.
- Hazırlamış olduğumuz sosu üzerine gezdirelim. 180 derecelik fırında üstü nar üzere kızarana dek pişirelim servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.