
Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 demet pazı
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı yoğurt (Tepeleme)
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon (Tepeleme)
- 2 kaşık un
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazılı Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı
- Pazıyı yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Orta büyüklüğünde kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Geniş bir tavada zeytinyağı ile kavuralım.
- Doğranmış pazıları 3 kerede ekleyelim. Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim.
- Soğuması için kenara alalım.
- Bulguru geniş bir kaseye alalım üzerine sıcak suyu ekleyip yeterlice karıştıralım.
- 5-10 dk içine çekmesini bekleyelim. Ceviz, kırmızı toz biber ve zeytinyağı hariç tüm materyalleri yoğuralım. Gerekirse soğuk su ek edebiliriz. Ben 1 yemek kaşığı su eği ile kıvamını ayarladım. Bulguların misket büyüklüğünde yuvarlayalım un serptiğimiz tepsiye dizelim.
- Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyelim köfteleri de üzerine alıp kızartalım.
- Dövülmüş cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- En son kırmızı toz biber ekleyip 1 dk daha kavurup soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan pazının üzerine karabiber ve tuz ekleyelim yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
- Ilınan köfteleri pazıların üzerine alalım. Afiyet olsun.