Pazı Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pazı
- 1 orta uzunluk sagan
- 1 orta uzunluk domates
- Yarım çay bardağı bulgur
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazı Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazıyı yemeklik doğrayalım.
- Akabinde derin bir tencereye suyu alalım kaynatalım .
- O sırada pazılarımızı güzelce yıkayalım, kaynayan suyun içine atalım.
- 3 dakika kadar içinde dursun yeşil suyu çıksın .
- Bu süreci pazı hafif acımsı olduğu için yapıyorum .
- Pazıları çıkartalım.
- Akabinde yemeklik doğradığımız soğanları tencereye alalım, yağı ekleyelim ve kavuralım.
- Kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesimizi ekleyelim karıştıralım .
- Akabinde pazıları ekleyelim karıştıralım .
- Bulguru ekleyelim üzeri geçecek kadar da su ekleyelim ve kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Pişmesine yakında tuzunu atalım ,pazımız pişince servis edelim, ister sarımsaklı yoğurtla yada yoğurtsuz nasıl dilek ederseniz servis edebilirsiniz ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.