Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazı Böreği

Pazı Böreği
0
94

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pazı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 demet pazı yaprağı( saplarından mis üzere bulgurlu yemek yapabiliriz)
  • 100 gram kadar beyaz peynir
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 200 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet yufka
  • Pul biber
  • Tuz
  • Çörek otu

Pazı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pazılarımızı güzelce yıkayıp doğrayalım.
  2. Soğanımızı küp küp kesip geniş bir tavaya alalım.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Üzerine pazı yapraklarımızı ekleyelim. 1 çay kaşığı pul biber ve tuzumuzu da ekleyelim. Suyunu çektiğinde ocak’tan alalım.
  5. Ocaktan aldığımız pazının üzerine peynirimizi ufalayalım.
  6. Süt ve bir tam yumurtayı ve öteki yumurtanın beyazını alıp çırpalım.( sarısı üzerine)
  7. Bir borcamın altını yağlayalım.
  8. Yufkaların ortasına sütlü karışımdan sürüp dizelim.
  9. Katına geldiğimizde pazı içimizi koyalım ve yufka sütlü karışım biçiminde devam edelim.
  10. Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve çörek otumuzu serpelim.
  11. Pişirmeden dilimleyebilirsiniz.
  12. 180 derece fırında 30 dk pişirelim.Afiyetler olsun ????
Pazı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pazı Sapı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan3 demet pazının sapı1 tatlı kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı bulgurPul biberTuz Pazı Sapı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Soğanları küp küp doğrayıp tenceremize alalım. Üzerine 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yufka İç harcı için; 3 bağ pazı yaprağı2 adet patatesÇeyrek kapya biber (dolapta kalmış:)Yarım çay bardağı zeytinyağı2 adet soğan250 gram kadar meskende kalan karışık peynir (kaşar, ezine, sepet peyniri karıştırdım)Pul biberTuz Sosu için; 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Pazı Yemeği Tanımı İçin Gereçler 1 kilo pazı1 orta uzunluk sagan1 orta uzunluk domatesYarım çay bardağı bulgur4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Pazı Yemeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Pazıyı yemeklik doğrayalım. Akabinde derin bir tencereye suyu alalım kaynatalım . O...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Zeytinyağlı Fasulyeli Pazı Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 demet pazı1 adet soğan1 kase haşlanmış kuru fasulyePulbiberKarabiberİnce toz kırmızı biberTuz3 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı su Zeytinyağlı Fasulyeli Pazı Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Pazı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 büyük kahve fincanı nohut1 büyük kahve fincanı aşurelik buğday1 bağ pazı Sosu için: 1 su bardağı süzme yoğurt1 su bardağı süt ( yoğurtlu çorbalara kesinlikle biraz süt koyarım, yoğurdun ekşiliğini de alır)1 adet yumurta sarısı3 su bardağı et yahut tavuk suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt