
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
- 1 kg patlıcan
- 3 adet sivri veya çarliston biber
- 2 adet domates
- 3 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığı ucu ile kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (5-6 bardak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hamur yağlamak için sıvı yağ
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce içini hazırlayacağız. İçi için; Soğan, patlıcan, biber, domates ufak ufak doğranır.
- Sıvıyağ tavaya alınır. Önce soğan iyice sotelenir.
- Sonra biberler sotelenmiş soğanın içine atılır ve sotelendikten sonra patlıcanlar dökülür.
- O da kavrulduktan sonra salça eklenir. Biraz karıştırılır.
- En son domates, baharatlar ve 1 çay bardağı su eklenip suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Hamur için; Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Sonra yavaş yavaş un eklenir.
- Ele yapışmayan hamur elde edeceğiz.
- Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Sonra tek tek tabak büyüklüğünde açılır.
- Aralarına un serpilerek üst üste kenara konur.
- Sonra hamurlar tek tek açılmaya başlanır.
- Önce merdane ile biraz büyütülür sonra oklava ile açılır.
- Yufka kalınlığında çok ince olmayan bir hamur olacak.
- Sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
- Açılan hamurun en dışına yarım ay şeklinde iç harç konur ve sarılır. Tepsiye konur.
- Aynı işlem diğer hamurlara da yapılır.
- Tepsiye dizme işlemi bitince üzerine sıvı yağ sürülür ve fırına atılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Her fırında farklı tabi.
- İsterseniz fırına atmadan önce susam, çörek otu vb serpebilirsiniz.