Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Kol Böreği

Patlıcanlı Kol Böreği
0
74

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
patlicanli-kol-boregi.jpg

Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler


İçi için;
  • 1 kg patlıcan
  • 3 adet sivri veya çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon
  • Tuz
Hamur için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (5-6 bardak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Hamur yağlamak için sıvı yağ

Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce içini hazırlayacağız. İçi için; Soğan, patlıcan, biber, domates ufak ufak doğranır.
  2. Sıvıyağ tavaya alınır. Önce soğan iyice sotelenir.
  3. Sonra biberler sotelenmiş soğanın içine atılır ve sotelendikten sonra patlıcanlar dökülür.
  4. O da kavrulduktan sonra salça eklenir. Biraz karıştırılır.
  5. En son domates, baharatlar ve 1 çay bardağı su eklenip suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  6. Hamur için; Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  7. Sonra yavaş yavaş un eklenir.
  8. Ele yapışmayan hamur elde edeceğiz.
  9. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  10. Sonra tek tek tabak büyüklüğünde açılır.
  11. Aralarına un serpilerek üst üste kenara konur.
  12. Sonra hamurlar tek tek açılmaya başlanır.
  13. Önce merdane ile biraz büyütülür sonra oklava ile açılır.
  14. Yufka kalınlığında çok ince olmayan bir hamur olacak.
  15. Sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
  16. Açılan hamurun en dışına yarım ay şeklinde iç harç konur ve sarılır. Tepsiye konur.
  17. Aynı işlem diğer hamurlara da yapılır.
  18. Tepsiye dizme işlemi bitince üzerine sıvı yağ sürülür ve fırına atılır.
  19. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Her fırında farklı tabi.
  20. İsterseniz fırına atmadan önce susam, çörek otu vb serpebilirsiniz.
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı su1 ,5 tatlı kaşığı tuz1 yumurta beyazıAldığı kadar un yaklaşık 7 buçuk 8 bardak ayarlayın İç harcı için 4 adet orta soğan4 adet patlıcan2 adet yeşil biberTuz karabiber pulbiber kuru reyhanYarım demet maydanoz Hamuru yağlamak için Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Patlıcanlı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı suTuz1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)Aldığı kadar un (yaklaşık 7 su bardağı kullandım )Hamura sürmek için sıvı yağİçine ve en son üstüne tereyağı İçi için; 4 adet orta boy kuru soğan2 tane yeşil biber4 tane büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sütAldığı kadar su (yumuşak hamur olacak) İçi için; 5 orta boy patates1 adet soğanTuzPul biberKara biber5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için) Hamuru yağlamak için; Sıvı yağ Patatesli Kol Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 adet soğan1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber5 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tanımı İçin Gereçler 3 adet böreklik yufka İç Harcı İçin 1 adet patlıcan200 gram kuşbaşı kavrulmuş et1 adet büyük domates3 adet biber1 adet soğanTuzKarabiberPulbiber Sosu İçin 1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı un Üzeri İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt