Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği

Hoş geldin! serdar123 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
El Açması Patatesli Mini Kol Böreği
0
101

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
el-acmasi-patatesli-mini-kol-boregi.jpg

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
İçi için;
  • 4 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)
Hamuru yağlamak için;
  • Sıvı yağ

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  3. Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
  4. Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  5. Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
  6. Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  7. Haşlanmış patates rendelenir.
  8. Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
  9. Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
  10. Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  11. 2 yanından ortaya katlanır.
  12. Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
  13. Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  14. Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
  15. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????????.
El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt