Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Etli Yaz Böreği

Patlıcanlı Etli Yaz Böreği
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlicanli-etli-yaz-boregi.jpg

Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet böreklik yufka
İç Harcı İçin
  • 1 adet patlıcan
  • 200 gram kuşbaşı kavrulmuş et
  • 1 adet büyük domates
  • 3 adet biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Sosu İçin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam

Patlıcanlı Etli Yaz Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar alacalı soyulur yıkanır küp küp doğranır.
  2. Tavaya yemeklik doğranan soğanlar alınır, kavrulur.
  3. Diriliği gidince patlıcanlar atılır yumuşayana kadar kızartılır.
  4. Yumuşayınca sırayla biberler domatesler ve evvelce kavrulan et alınır.
  5. Baharatları da ek edilerek kapağı kapatılır, suyunu çekince yarım çay bardağı sıcak su da eklenerek dinlendirilir.
  6. Yufka açılır, içine harmanlanmış sostan fırçayla sürülür.
  7. Kenarlardan biraz katlanarak büyük kare haline getirilir.
  8. İç harçtan alınarak uzunlamasına incecik sarılır.
  9. 4 kesime kesilir. Yağlı fırın tepsisine dizilir.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  11. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir ????Afiyet olsun????
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt