Pastane Adabı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 buçuk paket maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 paket margarin
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında dinlenmiş margarinleri derin bir kabın içine alarak, üzerine maya, tuz ,şeker ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
- Suyu ekleyip yoğurmaya devam edin, daha sonra unu azar azar ekleyerek asıl yoğurmaya başlayalım.
- Hamurun kıvamı değerli. Ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra yoğurduğumuz hamuru eşit modüllere bölelim .
- Hamurları yuvarlak haline getirerek 30 dk dinlendirin .
- Daha sonra hamuru elinizin tabanı ile ortasına bastırın sonra içine istediğiniz şeyleri koyun .
- Hamuru uçlarından tutarak biraz uzatıp birbirinin üstüne gelecek biçimde katlayın (dudak görünümünü alsın ) .
- Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çatal çekip üzerine çörek otu yahut susam serpin.
- Daha sonra fırına verin. 150 derecede 10 dk mayalandırın .
- 10 dk sonra dereceyi 200’e çıkarıp pişirin üstü kızarana kadar (20 -25) dk kadar daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz afiyet olsun. ????.