Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Poğaça

Pastane Usulü Poğaça
0
60

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
pastane-usulu-pogaca.jpg

Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine isteğe bağlı pekmez sulandırıp üzeri için sürebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 5 su bardağı un (Yarım çay bardağı un)
İç gereci için;
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Siyah zeytin
  • Patatesli
  • İsteğe bağlı
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmezi sulandırıp üzerine sürebilirsiniz
  • Çörek otu
  • Haşhaş
  • Susam ile süsleyebilirsiniz

Pastane Yöntemi Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuracağımız kabımıza 1 su bardağı sıcak suyumuzu, 1 su bardağı sıcak sütümüzü ekleyelim. Akabinde 1 su bardağı sıvı yağımızı da ek etikten sonra 2 adet yumurta akımızı ek edelim.
  2. Üzerine 3 yemek kaşığı şekerimizi, 1 paket mayamızı ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ek etikten sonra karıştırma sürecine geçelim.
  3. Akabinde denetimi bir halde 5 su bardağı unumuzu yavaş yavaş ek edelim, hamurumuz elimize yapışacak. Akabinde yarım çay bardağı unumuzu elimize alıp, elimizdeki hamuru da öbür hamura yedirelim ve 2/3 saat mayalanması için bırakalım.
  4. Üzerine poşet yardımıyla mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurlarımızı küçük parçacıklara ayıralım ve elimizle açalım, iç materyallerini koyalım isteğe bağlı biçim yapabilirsiniz.
  5. Bitikten sonra fırınımızı 180 derecede ısıtalım çabucak fırına koymayalım tepsilerimize dizelim ve üzerini bir örtü örtelim, 10 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısını yahut sulandırmış olduğumuz pekmezi sürüp, isteğe bağlı haşhaş yahut çörek otu serpiştirelim.
  6. 180 derecede ısınmış olan fırınlımıza koyup pişirelim kesinlikle denemelisiniz ;).
Pastane Yolu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 125 gr tereyağ1 çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta (1inin sarısı üzerine)1 yemek kaşığı kuru maya2 yemek kaşığı şekerTuzAlabildiğince un (yaklaşık3.5 su bardağı kullandım, markaya nazaran değişir) İç harcı için; 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 10 su bardağı un3 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı yoğurt6 yemek kaşığı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tepeleme maya1 tatlı kaşığı tuz İç materyali (isteğe bağlı); KaşarÇikolataPeynirZeytinÇökelik Üstü için; 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Pastane Yordamı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz125 gr tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ4.5 su bardağı un Üzeri için; 2 yemek kaşığı pekmez4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Simit Poğaça Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller 250g tereyağ (Yumuşamış)2 tane yumurta1 su bardağı süt1 su bardağına yakın sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 tane yaş maya (42 gr)1 tatlı kaşığı mahlep6,5 su bardağı kadar un 6 bardaktan sonra denetimli ekleyin İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Pastane Usulü Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya(instant da olabilir)1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı erimiş/yumuşak tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı nişasta4-4, 5 su bardağı un(kontrollü eklenmeli) İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt