elektronikci
FD Üye
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 10 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaşar
- Çikolata
- Peynir
- Zeytin
- Çökelik
- 1 adet yumurta
- Susam-çörek otu
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, yoğurt, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz kapta karıştırılır ve üstüne unu ekleriz elastik hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru üstü kapalı bir formda bir buçuk saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde elimize alıyoruz elimizde açıyoruz iç materyalini koyup form veriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Yumurtamızı poğaçalarımızın üstüne sürüyoruz.
- Daha sonra üstünü susam ve çörek otu ekliyorum. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekliyoruz.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişiriyor.
Pastane Tadında Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.