Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Poğaça

Pastane Usulü Poğaça
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
pastane-usulu-pogaca.jpg

Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1inin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Alabildiğince un (yaklaşık3.5 su bardağı kullandım, markaya nazaran değişir)
İç harcı için;
  • 1 kase peynir
  • Maydanoz
  • 2 sivribiber
  • 2 yeşil soğan (dilerseniz patatesli ya da kıymalı yapabilirsiniz).
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

Pastane Adabı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için gerekli gereçleri derin bir kaba aldım unu yavaş yavaş ek ederek yoğurdum. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı bu yüzden unu denetimli formda ek edin.
  2. Üzerini kapatıp 1 saat kadar sıcak ortamda mayalandırdım.
  3. İç harcı için yeşillikleri doğrayıp bir kaba aldım peyniri de ek ettim karıştırdım.
  4. Hamurdan modüller alarak elimle yuvarladım.
  5. İçine iç harcından doldurdum kapattım, yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürdüm haşhaş serptim.
  7. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Similar threads

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ200 ml soda1 paket instant maya1 yemek kaşığı şekerTuzAlabildiğince un İçi İçin PeynirMaydanoz Üzeri İçin 1 adet yumurta Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Mayalanmanın kolay olması için materyaller...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Pastane Usulü Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya(instant da olabilir)1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı erimiş/yumuşak tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı nişasta4-4, 5 su bardağı un(kontrollü eklenmeli) İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Pastane Tarzı Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı sıcak su1 su bardağı sıcak süt1 su bardağı sıvı yağ2 yumurta akı (Sarısı üzerine isteğe bağlı pekmez sulandırıp üzeri için sürebilirsiniz)3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket maya5 su bardağı un (Yarım çay bardağı un) İç gereci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Pastane Usulü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 250 gram oda sıcaklığında margarin1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı yoğurt2 yumurta birinin sarısı üstü için ayrılacak1,5 su bardağı ılık su1 paket yaş maya3 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığına yakın tuz8 su bardağı civarında un Pastane Usulü Poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Simit Poğaça Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller 250g tereyağ (Yumuşamış)2 tane yumurta1 su bardağı süt1 su bardağına yakın sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz1 tane yaş maya (42 gr)1 tatlı kaşığı mahlep6,5 su bardağı kadar un 6 bardaktan sonra denetimli ekleyin İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt