Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)
0
59

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pastane-usulu-maden-sulu-yumusacik-pogaca-favoriniz-olacak.jpg

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 şişe sade maden suyu (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 adet tüm yumurta
  • 2 yemek kaşığı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 paket kuru instant maya
  • 5,5-6 su bardağı un ( kontrollü ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı
  • Susam, çörek otu yada haşhaş

Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle geniş bir kaba çok yumuşak olan margarini ve maden suyunu ilave edip elimizle hafif mıncıklayalım.
  2. Sonra bir tüm yumurtayı ve kuru mayayı, toz şekeri, tuzu en sonunda kontrollü bi şekilde unu dikkatli bi şekilde ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamuru kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenmiş olan hamurdan eşit bezeler koparıp tepsiye dizip elimizle hafif bastırıp yassı şekil verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atarak isteğe göre susam ve çörek otu serpelim.
  5. Sonra 20 dakikada tepsi mayasında bekletelim.
  6. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  7. Tepsi mayasında beklettiğimiz poğaçaları önceden ısıtılmış fırında 25 dakikada pişirdim.
  8. Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
  9. Pişen ve üzeri kızaran poğaçaları fırından çıkarıp üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  10. Dinlenen poğaçaları mis gibi sıcak sıcak çayın yanında afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.
Pastane Usulü Maden Sulu Yumuşacık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tepsi Mayalı Yumuşacık Pastane Poğaçası (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık suYarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker2 yumurta akı (sarıları üzeri için), oda sıcaklığında bekletilmiş125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Muhteşem Pastane Usulü Peynirli Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık suYarım paket yaş maya3 yemek kaşığı kaşığı toz şekerYarım çay bardağı sıvı yağı2 yumurta akı (Sarılarını dolaba koyup bekletin)100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış tereyağı yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Pastane Yolu Sodalı Gevrek Poğaça (Tek Sözle Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin2 yemek kaşığı toz şekerYarım şişe sade maden suyu ( oda sıcaklığında bekletilmiş)1 adet yumurta1,5 paket kuru instant maya1,5 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya1 yemek kaşığı dolusu toz şekeri2 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)Yarım çay bardağı sıvı yağı1 tatlı kaşığı dolusu tuz5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin hamur hafif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su2 su bardağı ılık süt1 paket yaş maya3 yemek kaşığı toz şeker2 yumurta akı (Sarıları üzerini kapatıp dolaba kaldırıp bekletin böylelikle açmaların üzeri dahada güzel kızarır)Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt