Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça

Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şekeri
  • 2 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt yada sıvı yağı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam
  • Çörek otu yada haşhaş

Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kaba ılık sütü ve mayayı, toz şekeri koyup, karıştıralım. Sonra yumurta akını ve sıvı yağını koyup bir hoş karıştıralım. Unu ve tuzunu ekleyip bir hoş yoğuralım.
  2. Kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp mayalandırmaya bırakalım.
  3. Mayalanmaya gelen hamurdan eşit bezeler alarak yuvarlayıp ağız kısmını alta getirecek halde tepsiye dizelim.
  4. 15 dakika tepsi mayasında beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 fırında üzeri kızarana kadar denetimli olarak pişirelim.
  6. Fırında pişen poğaçaları çıkardıktan çabucak sonra üzerine pak bir örtüp, birinci sıcaklığı geçene kadar dinlendirelim. Poğaçalar şimdiden yemeye hazır????????
Not: Ben poğaçayı sade yaptım arkadaşlar siz isterseniz peynirli, zeytinli yada patatesli yapabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????

Borcamda Yumuşacık Ekmek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt