
Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker ( silme)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yaş maya
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kavrulmuş susam
- 1 su bardağı su
- 4-5 kaşık pekmez
- Beyaz peynir
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Kapya biber
Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı Yapılışı
- Sütü ,suyu, şekeri, sıvı yağ ,tuzu ve mayayı karıştıralım .
- Unu denetimli ekleyelim. Kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru 20 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu küçük küçük beze yapalım yaklaşık 22 beze çıkmakta bezeleri uzun şeritler yapalım.
- İki şeridin uçundan tutup kıvıralım ve simit biçimi verelim.
- Suyumuzu ve pekemizi karıştıralım.
- Evvel pekmezli suya daha sonra susama iki tarafını batıralım ve 15 dk daha tepside mayalandıralım.
- Daha sonra 200 derecelik fırında pişirelim.
- Yaklaşık 20 dk fakat her fırın farklıdır denetimli pişirin.
- İstediğiniz gereçlerle sandviç yapabilirsiniz.