Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Simitinden Daha Güzel Çıtır Çıtır Simit Sandiviç

Pastane Simitinden Daha Güzel Çıtır Çıtır Simit Sandiviç
0
134

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
pastane-simitinden-daha-guzel-citir-citir-simit-sandivic.jpg

Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker ( silme)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Kavrulmuş susam
  • 1 su bardağı su
  • 4-5 kaşık pekmez
Sandiviç için gerekli gereçler;
  • Beyaz peynir
  • Marul
  • Domates
  • Salatalık
  • Kapya biber

Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı Yapılışı

  1. Sütü ,suyu, şekeri, sıvı yağ ,tuzu ve mayayı karıştıralım .
  2. Unu denetimli ekleyelim. Kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 20 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurumuzu küçük küçük beze yapalım yaklaşık 22 beze çıkmakta bezeleri uzun şeritler yapalım.
  5. İki şeridin uçundan tutup kıvıralım ve simit biçimi verelim.
  6. Suyumuzu ve pekemizi karıştıralım.
  7. Evvel pekmezli suya daha sonra susama iki tarafını batıralım ve 15 dk daha tepside mayalandıralım.
  8. Daha sonra 200 derecelik fırında pişirelim.
  9. Yaklaşık 20 dk fakat her fırın farklıdır denetimli pişirin.
  10. İstediğiniz gereçlerle sandviç yapabilirsiniz.
Not: susam kavrulmuş olursa simitleriniz daha lezzetli olur.
 

Similar threads

Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su2 silme yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya3 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Dışı için; 1 türk kahve fincanı üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Simit Tadında Çıtır Çıtır Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1/2 (yarım) paket instant (Veya aktif) maya60 gram tereyağ (Eritilecek)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet yumurta (oda sıcaklığında)1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kahvaltıya Sahura Dışı Çıtır İçi Yumuşak Simit Poğça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı şeker1 tane yumurta1 paket kuru mayaYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirke1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ İçine Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sos için; Yarım su bardağı pekmezYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı un1 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı İçin Materyaller 5-6 su bardağı un1 paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1, 5 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Üzeri için: 1 çay bardağı pekmez2-3 yemek kaşığı su1 su bardağı kadar kavrulmuş susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt